Trangia

Oprettet d.

Trangia

Grundlæggende har du 3 valg når det kommer til overfladen af Trangia. 

  • Ultralight aluminium
  • Hardanodized aluminium
  • Non-stick coated aluminium
     

TRANGIA ULTRALIGHT ALUMINIUM

Ultralight aluminium er stærkere end almindelig aluminium og er derfor yderst velegnet til stormkøkkener. Fordelen  er at du kan rengøre dem forholdvis hårdhændet. For trangia Ultra light aluminium har den ulempe at maden lettere brænder på. Til gengæld behøver du ikke at være så forsigtig i din rengøring. 

TRANGIA HARDANODIZED ALUMINIUM

Hardanodized aluminium er bedre at lave mad på. Det tåler mere, er stærkere og i højere grad resistent overfor ridser. Ved at hardanodized aluminium er hårdere end Ultra light  udgaverne, så afgiver de heller ikke rester af aluminium til maden. Aluminium er et blødt metal, og kan du derfor godt frigive små alurester ved hård mekanisk påvirkning. Det har ingen betydning på kort sigt, men på den lange bane (hvis du laver mad hver dag) er aluminium ikke så sundt. Trangia hardanodized aluminum er et lidt mere robuste stormkøkken end de almindelige Ultra ligt  udgaver. 

TRANGIA NONSTICK OVERFLADE

Du skal vælge trangia nonstick gryder og pander hvis du vil undgå at maden brænder. Men husk at du kun må bruge redskaber af plast eller træ og at du skal være nænsom med din rengøring. Ikke sand og vand - bare helst vand og sæbe.

VÆLG DEN RIGTIGE TRANGIA BRÆNDER

TRANGIA SPRITBRÆNDER

Spritbrænderen er den klassiske brænder der følger med stort set alle trangia stormkøkkenerne. Den er enkelt og billig i brug. Herhjemme er det aldrig et problem at finde sprit i et supermarked og har du god tid, ja så brug spritbrænderen. Flammen kan justeres med simmerringen, men er i bund og grund ikke til det store. Det kræver også lidt træning for at finde ud af hvor meget sprit du skal bruge til de enkelte måltider og ofte må du genfylde undervejs. Der er det så ekstremt vigtigt at du lader brænderen køle helt af inden at du påfylder og tænder den på ny.

TRANGIA GASBRÆNDER

Så længe det ikke er hård frost, så er trangia gasbrænder klart den bedste og mest effektive af alle tre brændere. 

TRANGIA MULTI FUEL BRÆNDER

Den er MULTI anvendelig og du kan bruge den sammen med diesel, renset bezin, rapsolie og petroleum. 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar